• Elektrische vouwgordijnen op batterij

Elektrische vouwgordijnen

De laatste en misschien wel leukste ontwikkeling op het gebied van raamdecoratie is de elektrische oplossing. Zo zijn er verschillende type elektrische vouwgordijnen leverbaar. Het lijkt misschien een luxe product maar dat is zeker niet altijd zo. Het kan zijn dat u minder valide bent of wat ouder begint te worden. Dan kan het zijn dat het bedienen met een ketting te zwaar voor u wordt. Of de ramen die u heeft zijn heel breed of hoog, het kan zijn dat uw afmetingen te groot zijn voor kettingbediende vouwgordijnen.

Maar denk ook eens aan moeilijk bereikbare ramen, ramen in vides, boven de voordeur of achter een bankstel. Als deze ramen niet goed bereikbaar zijn dan kan elektrisch een goede oplossing bieden. Maar u kunt ook de luxe hebben dat u zo veel ramen heeft dat met 1 druk op de knop alle elektrische vouwgordijnen tegelijk bediend worden.

Waarom elektrische vouwgordijnen?

–        Brede of hoge ramen

–        Met 1 druk allemaal tegelijk

–        Bediening met smartphone

–        Op vaste tijden open of dicht

–        Ideaal voor minder validen of ouderen

–        Gevoel van luxe

–        Bespaar energiekosten

  • Vouwgordijnen elektrisch

Voordelen van elektrische vouwgordijnen

Maar er zijn meer redenen om voor elektrisch te kiezen. Elektrische vouwgordijnen worden niet met de hand bediend, dat voorkomt dat u met vieze handen de vouwgordijnen kunt bedienen. Dat scheelt weer wassen en daarmee de levensduur van uw vouwgordijnen. Of bent u veel van huis of op reis? Dan kunt u vaste tijden instellen hoe laat de vouwgordijnen open en dicht moeten gaan. Zo lijkt het alsof u huis bewoond is en schrikt wellicht inbrekers af. Daarnaast kunt u de vouwgordijnen ook instellen op lichtintensiteit, laat de vouwgordijnen in de winter omhoog gaan wanneer de zon schijnt. Dan kom er juist extra warmte naar binnen. Maar elektrische vouwgordijnen geven vooral een gevoel van luxe, heerlijk vanaf de bank de gordijnen openen met uw telefoon of tablet.

  • Elektrische vouwgordijnen op batterij

Elektrisch vouwgordijn op batterij

Er zijn systemen op 230V waar een stroompunt nodig is. Of u kiest voor een batterij vouwgordijn, hier is geen stroompunt nodig maar wordt de batterij eens per 10 maanden opgeladen. Het voordeel van 230V is dat deze motoren wat krachtiger zijn en dus grotere oppervlaktes aankunnen. Aan de andere kant kunnen de meeste ongevoerde vouwgordijnen prima op batterij geleverd worden. De beperking is het gewicht, maar 90% van de ramen zou op batterij kunnen. Zo is er voor iedere situatie wel een elektrisch vouwgordijn mogelijk. Houd er bij de batterij systemen wel rekening mee dat u de batterij moet opladen. Als het systeem lastig bereikbaar is door bijvoorbeeld de hoogte dan wordt het opladen een hele uitdaging, ieder 10 maanden opnieuw. Voordeel is wel dat de batterij systemen een stuk voordeliger zijn.